Kuriantis namus, verslo objekto pastatus, sodybas – svarbu ne tik ilgaamžiai, tačiau ir patraukliai atrodantys pastatai. Suderinti šiuos du poreikius galima pasirinkus aukštos kokybės medžiagas, kurias patvirtino laikas ir patirtis. Vienas iš universalių, bet kokiam nekilnojamam turtui tinkamų fasado dekoro ir tuo pačiu funkcionalumo būdų, yra deginta mediena.

Deginta mediena fasadui yra unikalus sprendimas tiems, kurie ieško ne tik patvarios ir ilgaamžės, bet ir ekologiškos bei estetiškos patrauklios medžiagos. Ši senovinė japonų technika, vadinama shou sugi ban (arba, kaip vadinama Japonijoje, Yakisugi – reiškia „sudegęs kedras“), atgimsta visame pasaulyje, Lietuvoje – taip pat.

Ekologija ir kiti privalumai

Deginta mediena fasadui yra tobulas pasirinkimas tuomet, kai norisi gyventi tvariai, rūpintis aplinka, gamta, kuri yra kiekvieno ir mūsų namai. Deginant medieną yra naudojamos tik natūralios medžiagos – mediena ir ugnis. Nereikia jokių cheminių impregnuojančių medžiagų, todėl tai yra daug ekologiškesnis pasirinkimas nei dažyta ar kitaip apdorota mediena. Pasirinkę ekologiškas fasado medžiagas saugote ne tik gamtą, tačiau ir save. Minint ekologą taip pat reikia įvertinti ir tai, jog šio tipo mediena padeda išlaikyti subalansuotą mikroklimatą patalpose ir mažina šildymo bei vėsinimo išlaidas. Tai ne tik taupo piniginę, tačiau ir saugo gamtą.

Deginimo procesas sukuria tvirtą, anglies prisotintą paviršių, kuris apsaugo medieną nuo drėgmės, kenkėjų, puvimo ir temperatūros svyravimų. Dėl to deginta mediena tarnauja daug ilgiau nei neapdorota mediena (deginimas pašalina drėgmę sugeriančius organinius junginius, todėl mediena tampa atspari pelėsiui ir grybams, taip pat šio tipo mediena yra kietesnė ir tvirtesnė nei neapdorota).

Paradoksalu, bet deginta mediena yra atsparesnė ugniai nei neapdorota. Deginimo metu medienos paviršiuje susidaro anglies sluoksnis, kuris sulėtina degimo procesą. Taigi, gyvensite saugiau, o tai vienas svarbiausių privalumų lyginant skirtingas fasado dangas.

Itin svarbus aspektas, kad kiekviena deginta medienos lenta turi unikalų raštą ir spalvą, todėl jūsų namas atrodys išskirtinis ir bus stilingas. Labiau patinka klasikinis stilius? Tuomet siūlome tamsesnes, daugiau rašto turinčias dailylentes. O gal labiausiai norisi modernaus fasado? Tuomet puikiai atrodys šviesesnės, kurios turi mažesnius rašto vingius. Galiausiai, atminkite, kad šios tipo medienos nereikia dažyti ar impregnuoti. Pakaks retkarčiais nuplauti vandeniu. Taigi, sutaupysite daug laiko, o fasadas visada atrodys puikiai.

Renkamės tinkamiausias dailylentes

Renkantis degintą medieną fasadui – visada galite tartis su mūsų specialistais. Atsakysime į klausimus bei pateiksime rekomendacijas, kurios turėtų padėti jums rasti konkrečiam objektui labiausiai tinkamas medžiagas.

Apdirbimo metu gali būti deginama skirtinga mediena, tad priklausomai nuo Jūsų poreikius – rinkitės atitinkamą. Dažniausiai deginama pušis, eglė ir maumedis. Kiekviena medienos rūšis turi savo savybes ir suteikia skirtingą išvaizdą. Itin skoningai atrodo baltos spalvos dailylentės, kurios labai dera Skandinaviško stiliaus namuose. Kai norisi ko nors modernesnio – rinkitės THUNDER GREY dailylentes. Klasikai, žinoma, tobulas pasirinkimas DRAGONWOOD NATURAL. Suderinti stilių su funkcionalumu – labai paprasta.

Taip pat susipažinkite su deginimo laipsniu. Kuo ilgiau mediena deginama – tuo tamsesnis ir tvirtesnis gaunamas paviršius. Galiausiai, kokia apdaila yra naudojama. Degintą medieną galima papildomai padengti aliejumi arba vašku, kad būtų sustiprinta apsauga ir pabrėžtas natūralus grožis.

Deginta mediena fasadui – tai ne tik stilingas, bet ir ekologiškas bei ilgaamžis pasirinkimas. Jei norite, kad jūsų namai būtų išskirtiniai ir patvarūs – rinkitės degintą medieną!

Parašykite komentarą