Deginta mediena, jau senovėje naudota japonų architektūroje, šiandien išgyvena Renesansą. Jos unikali išvaizda, ilgaamžiškumas ir ekologiškumas – vilioja vis daugiau interjero dizainerių ir namų savininkų. Ši medžiaga suteikia interjerui charakterio, šilumos ir jaukumo.

Svarbiausia, kad deginta mediena interjerui – neturi ribų. Kad ir kokia idėja yra Jūsų galvoja, kad ir koks namų arba bet kokio kito būsto stilius Jums labiausiai patinka – su degintos medienos dailylentėmis įgyvendinti poreikius nebus sunku. Svarbiausia – geros kokybės medžiagos ir kūryba, kurios ribos gali būti labai plačios.

Kodėl verta rinktis degintą medieną interjere?

Lyginant degintą medieną su kitomis apdailos medžiagomis natūraliai kyla klausimas – kodėl būtent šimtmečius japonų tradicijomis paremtas interjero dekoro būdas yra geriausias?

Pirmiausia bene dėl to, kad dailylentės – unikalios. Kiekviena deginta medienos lenta turi vienetinį raštą, todėl jūsų interjeras bus išskirtinis. Jeigu Jums svarbu, kad patalpoje kiekvienas akcentas būtų nepakartojamas – šis medienos tipas tikrai patenkins poreikius. Svarbiausia – padės sukurti unikalią erdvę, kuri kvepės asmeniškumu bei geromis emocijomis.

Kitas svarbus šios medienos privalumas yra ilgaamžiškumas. Deginimo procesas padaro medieną atsparesnę drėgmei, kenkėjams ir temperatūros pokyčiams. Gera, kad kartą dekoravus sienas, lubas – daugiau nebeteks dėl jų sukti galvos. Svarbiausia, kad dailylentės ir nereikalauja jokios ypatingos priežiūros. Nuvalykite dulkes ir džiaukitės erdve, kurioje – ne tik unikalumas, tačiau ir tradicija bei harmonija.

Renkantis interjero apdailos medžiagas daugelis žmonių skiria dėmesį ekologijai. Ir čia deginta mediena, vėlgi, patenkina šį poreikį. Tai yra natūrali medžiaga, kurios gamybai nėra naudojama chemija. Taigi, saugote ne tik gamtą, tačiau ir save patį. Taip pat šio tipo apdaila suteikia interjerui natūralumo ir šilumos, bei tinka įvairiems interjero stiliams – nuo kaimiško iki moderniojo.

Kaip jau minėjome – svarbiausia yra turėti idėją, kadangi jos įgyvendinimas praktiškai visada bus įmanomas su deginta mediena.

Degintos medienos panaudojimas interjere

Universali deginta mediena gali būti panaudojama labai įvairiems projektams.  Svarbiausia yra nebijoti išbandyti drąsių idėjų realizavimo. Pavyzdžiui, deginta mediena gali būti naudojama akcentinei sienai dekoruoti. Sukurkite įspūdingą akcentą svetainėje ar miegamajame. Dažniausiai dekoruojama viena arba dvi patalpos sienos. Jeigu mediena taip patinka – galite dekoruoti ne vieną, akcentinę sieną, tačiau visą kambarį! Jei norite sukurti jaukią ir šiltą atmosferą – galite apkalti degintu medžiu visą kambarį. Deginta mediena teikia jaukumo ir ramybės…

Šio tipo mediena tinkama ne tik sienų, tačiau ir lubų apdailai. Skoningai atrodys šiuo metu labai mėgstamos dekoratyvinės sijos iš degintos medienos. Jos suteiks interjerui kaimiško žavesio. Arba galima dengti visas lubas. Apkaltos degintu medžiu lubos sukurs jaukumu kvepiančią atmosferą.

Ar deginta mediena tinkama grindims? Tikrai taip! Degintos medienos grindys yra patvarios ir ilgaamžės. Sukurkite įdomų kontrastą derindami degintą medieną su kitomis grindų dangomis. Svarbiausia yra išdrįsti!

Arba kokius nuostabius baldus galima sukurti iš degintos medienos! Jie papuoš Jūsų namus, padarys juos vienetinius ir unikalius. Degintos medienos stalviršis virtuvėje ar vonios kambaryje atrodys labai stilingai. Arba pabandykite sukurti vienetinius baldus, kurie taps jūsų namų puošmena. Pavyzdžiui, naudokite medieną lentynai arba mini spintelei greta lovos. Degintos medienos lentynos puikiai tiks knygoms, dekoracijoms ar augalams… Svarbiausia – kūryba.

Degintos medienos nereikia dažyti, tačiau ją rekomenduojama periodiškai alyvuoti, kad išlaikytų spalvos ryškumą ir būtų apsaugota nuo išorinių veiksnių. Taigi, priežiūra minima, o rezultatas – ilgaamžis bei džiuginantis.