Ieškote medžiagos savo terasai, kuri būtų ne tik patvari, bet ir stilinga? Degintos medienos dailylentės – puikus pasirinkimas! Šis natūralus produktas, apdorotas senovine japonų technika, suteikia terasai nepakartojamą žavesį ir užtikrina ilgalaikį funkcionalumą.

Svarbiausia, kad tokia terasa tampa labai jauki. Joje tiesiog gera būti. Dažniausiai norisi mėgautis erdve ne tik vasaromis, tačiau ir kitais metų laikais. Juk nėra nieko maloniau, kaip stovėti ant natūralaus medžio basomis kojomis ir justi gyvybę, kurią perteikia ilgaamžės tradicijos.

Terasai – tik deginta mediena

Deginta mediena terasai yra tobulas pasirinkimas tokiu atveju, kai norisi apjungti ilgaamžiškumą bei funkcionalumą kartu su estetika. Kadangi daugeliui žmonių terasa tampa labai svarbia erdve, kurioje mėgaujamasi akimirkomis nuo ryto iki vakaro, žinoma, kad siekiama tobulumo.

Pirmiausia deginta mediena yra vertinama dėl savo ilgaamžiškumo. Ji leidžia daugeliui metų sukurti erdvę, kuri nereikli, atrodo puikiai. Deginimo procesas sukuria labai patvarų paviršių, kuris apsaugo medieną nuo drėgmės ir net UV spindulių. Dėl to deginta mediena tarnauja daug ilgiau nei neapdorota.

Labai svarbu tai, kad deginta mediena yra atspari įvairioms oro sąlygoms, tad tai yra tinkama žaliava net ir tokiu atveju, kai terasa yra be stogo. Deginta mediena puikiai atlaiko lietų, sniegą ir radikalius temperatūros svyravimus – nuo +30 iki -20, todėl idealiai tinka mūsų klimatui.

Itin svarbus privalumas yra tai, kad degintos medienos nereikia dažyti ar kaip nors impregnuoti. Pakaks retkarčiais nuplauti, tiesiog su vandeniu. Taigi, galėsite mėgautis skoninga erdve, tačiau negaišti savo laiko jos priežiūrai. Juk tikrai vargina prieš kiekvieną vasaros sezoną iš naujo dažyti įprastas medienos lentas. Su deginta mediena – tokios problemos nebus. Deginimas pašalina drėgmę sugeriančius organinius junginius, todėl mediena tampa atspari pelėsiui ir grybams.

Vėlgi, pasikartosime, kad jeigu terasa yra be stogo – tai deginta mediena dažnai yra vienintelė tinkama opcija. Ji yra mažiau slidi nei neapdorota medienos danga, todėl tikrai saugi vaikšiojimui basomis.  Degintos medienos dailylentės suteikia terasai natūralų grožį ir šiltą, jaukų vaizdą. Esame tikri, kad tokioje terasoje norėsis leisti dienas, vakarus ir net naktis.

Degintos medienos panaudojimas terasos erdvėje

Dažniausiai ši mediena naudojama terasos grindims. Tai yra pagrindinis ir populiariausias panaudojimas. Degintos medienos lentos sukuria tvirtą ir ilgaamžį pagrindą jūsų poilsio zonai. Nors deginta mediena yra labai atspari aplinkos poveikiui – naudinga ją periodiškai valyti (galima ir alyvuoti), kad išlaikytų patrauklią išvaizdą.

Deginta mediena taip pat yra puikus pasirinkimas ne tik terasos grindims, bet ir apvadams. Ši unikali medžiaga suteikia terasai išbaigtą ir stilingą vaizdą, o dėl savo savybių yra ilgaamžė ir atspari įvairioms oro sąlygoms.

Aišku, skoningai atrodo ir deginti medienos laiptai. Jie yra ne tik funkcionalūs, bet ir estetiški. Deginti medienos laiptai – tai investicija į ilgaamžiškumą, saugumą ir unikalų interjerą.

Ši mediena taip pat naudojama ir konstrukcijoms kurti. Tinka įvairioms lauko erdvių konstrukcijoms (ne tik terasai), suteikia joms natūralų ir stilingą vaizdą. Galiausiai, naudojama ir patvariems lauko baldams kurti. Degintos medienos baldai, tokie kaip suolai, stalai ar gultai – papildys jūsų terasos interjerą ir suteiks erdvei funkcionalumo.

Akivaizdu, kad panaudojimo galimybės yra labai plačios. Deginta mediena gali būti naudojama bet kuriai nors terasos vietai, erdvei kurti arba būti visos terasos esmė. Tai jau priklauso nuo Jūsų poreikių. Tik atminkite, kad galimybės yra labai plačios.